Et højt knald lyder, da boltpistolen affyres i panden på en rødbrun ko. Dyret falder tungt til jorden. En luge går op, og den bevidstløse ko ruller ned på en lav platform. Slagteren vikler en kæde rundt om dyrets bagben, og en maskine hæver dyret, så det dingler med hovedet halvanden meter over flisegulvet. Han tager en kniv og med øvet hånd snitter han hurtigt et bredt snit på tværs af dyrets hals. Blodet fosser ud på gulvet. Koen gør nogle få krampetrækninger, og hænger derefter stille. Slagteren går tilbage til boltpistolen, og gør klar til at bedøve den næste ko, der allerede står og venter.
Når produktionen er på sit højeste, kan slagteren på Aarhus Slagtehus aflive omkring 300 stykker kvæg om dagen.I 2014 blev der sammenlagt slagtet næsten en halv million stykker kvæg i Danmark. Til sammenligning blev dersamme år slagtet 18,8 mio. svin, og næsten 103 mio. kyllinger. En del af kødet bliver eksporteret til blandt andre lande som Storbritannien og Japan, der er vilde med dansk kød, og resten ender på de spisebordet i de danske hjem.
I Danmark spiser vi i gennemsnit 52 kg. kød om året.Danskerne er altså rigtig glade for kød. Så glade at vi ifølge FN’s fødevareorganisation er det 13. mest kødspisende land i verden. Historisk set er Danmark et landbrugsland, der altid har produceret kød, men i takt med at den teknologiske udvikling har industrialiseret kødproduktionen, er kød gået fra at være en luksusvare, som kun få havde råd til at spise hver dag, til at være noget vi danskere dagligt indtaget i store mængder. Men i takt med udviklingen, er der ogsåkommet mere fokus på kødets uheldige sider. Det Etiske Råd har for nylig problematiseret det faktum, at oksekødproduktionen er en stor udleder af klimagasser, og Fødevarestyrelsen peger på, at voksne mænd spiser dobbelt så meget kød, som de har brug for. For nogle danskere er det derfor blevet et mål at have en eller flere kødfri dage om ugen, mens andre stadig har svært ved at slippe det saftige, røde kød.